Pesti Órás óraszerviz nyílt Budapesten!
2020. április 18. írta: chronomeeting blog

Pesti Órás óraszerviz nyílt Budapesten!

Karóra bevizsgálás, állapotfelmérés, eredetiségvizsgálat - új óraszerviz nyílt Budapesten!

pestioras.png

Miért is fontosak ezek, például egy adásvétel előtt?

Az eredetiségvizsgálat Magyarországon szinte hiánypótló, hiszen a használt karórák adásvétele itthon virágzik, így viszont a piac azon "szereplői" is megjelennek, akik a kevésbé hozzáértő emberek jóhiszeműségét kihasználva jelentős károkat tudnak okozni egy-egy adásvétel során. 

Sajnos a márkaszervizek többsége elzárkózik a használt karórák bevizsgálásától - ki nem mondott álláspontjuk szerint: "inkább vásároljon az ember újonnan, boltból, garanciával".

Ha a megvásárolni kívánt (használt) óra összes papírja, garanciajegye tartozékként az adásvétel során átadásra kerül, akkor sem lehet a vásárló nyugodt: ezen tartozékokat is képesek a hamisítók másolni. Gondoljunk bele: ha egy mechanikus óra jobb-rosszabb minőségben történő hamisítása nem okoz gondot, vajon egy plasztikkártya, egy papírdarab mennyivel nehezebben utánozható ennél?

De még ha az adásvétel tárgya eredeti is, akkor is érhetik a gyanútlan óravásárlót utólag kellemetlen élmények. A mechanikus órákat bizonyos időközönként szervizelni kell (5-7 év), ennek elmulasztása az óra bizonytalan működését eredményezheti. Jellemző tünet lehet az óra sietése, késése, járástartalék lecsökkenése. Egy 10-15 perces adásvétel során ezek jó esetben nem fognak a vevőjelöltnek feltűnni, csak utólag, néha napokkal, hetekkel később. Minél bonyolultabb ("komplikációkkal bíró") egy karóra, annál több lehet a hibajelenség, amiket nem árt még időben észrevenni.

A hibajelenségek feltárására a műszaki állapotfelmérés szolgálhat.

Vannak viszont olyan jelek, melyeket csak egy szakképzett, az órák belső világát ismerő órás tud észrevenni, speciális műszerek segítségével - erre egy kávézóban vagy egyéb helyen történő adásvétel során nincs lehetőség.

És el is érkeztünk arra a pontra, amikor a vevő pénztárcája bánhatja azt, hogy megbízott az eladóban: A rendszeres, 5-7 évenkénti szervizköltség egy mechanikus óránál pár tízezer forintnál kezdődik és ennek sokszorosa lehet úgy, hogy az órával nincs különösebb probléma. Ha az óra mechanikusan elhanyagolt, lehet néhány hónapon belül bizony azt tapasztalja az ember, hogy az órájával valami nincsen rendben és ilyenkor keres fel minket, ahol jön a diagnózis: "az órát sürgősen szervizelni kell".

És ez csak a jobbik eset, a rejtett hibák előbukkanása egy bonyolult, mechanikus időmérő esetén az óra értékéhez mérhető költséget tud eredményezni!

Összegezve: az óra eredetiségvizsgálatán kívül javasoljuk azt is, hogy az óra műszaki állapotát is felmérje a vevőjelölt az adásvétel során. Úgy kell erre gondolni, mint a gépjármű adásvétel előtti állapotfelmérést, a művelet nagyon is hasonlít ahhoz, sőt, az esetlegesen felmerül költségek is hasonló nagyságrenddel bírhatnak..

Ne bízzunk vakon az eladóban, ha azt mondja: "az óra szépen jár!" Sok esetben számunkra ez azzal a mondattal egyenértékű, hogy: az a szép ebben az órában, hogy még ilyen leromlott műszaki állapotban még egyáltalán jár..

A Pesti Órás frissen megnyílt szervize profi felszereléssel, szakértő csapattal és barátságos árakkal várja óráitokat a belvárosban. Legyen szó szervizelésről, vagy a fenti tevékenységekről, vagy csak szívesen beszélgetnél az órák világát ismerő emberekkel: szívesen látunk a belvárosi üzletünkben!

Elérhetőségek:

1136. Budapest, Kresz Géza u. 30. (Balzac utca / Kresz Géza utca sarok)

Web: www.pestioras.hu  Facebook: https://www.facebook.com/pestioras/

Instahttps://www.instagram.com/pestioras/  Telefon: +36-1-785-41-21


A bejegyzés trackback címe:

https://chronomeeting.blog.hu/api/trackback/id/tr7215619422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása