Óráink biztonsága
2019. május 01. írta: chronomeeting blog

Óráink biztonsága

...avagy ki hol, hogyan tárolja nagyobb értékű óráit, gyűjteményét?

Óragyűjtőként igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy kedvenc időmérőinket sokáig birtokolhassuk, biztonságban érezhessük. Egy gyűjtemény, egy elegáns óradoboz, benne sok-sok értékes karórával bármelyik otthon dísze lehet – ugyanakkor van, mikor az ember nem szeret büszkélkedni az értéktárgyaival, szekrénybe, fiók mélyére rejti azokat. Adott esetben faliszéf beszerelése is felmerülhet, mint megoldás – vannak már nagyon profi és jól elrejthető példányok, több méretben, akár saját áramellátást is tudnak biztosítani – azonban ne felejtsük el, ezen széfek szinte azonnal a rossz szándékú emberek elsődleges célpontjaivá válnak, mikor az otthonunk biztonsága kompromittálódik.

Ilyenkor merülhet fel az, hogy gyűjteményünket ne otthon tároljuk, hanem bízzunk meg az őrzéssel egy olyan céget, akik kimondottan ezzel foglalkoznak.

img_5233.jpg

Leginkább filmekből lehet ismerős sokunknak az a jelenet, mikor az elegánsan öltözött üzletember/szuperkém meglátogatja azt a pénzintézményt, ahová előtte azokat az értéktárgyait helyezte el, amiket biztonságban akart tudni. Hogy ezek útlevelek, készpénz, titkos tervrajzok vagy kompromittáló iratok? Lényegtelen – mikor hősünket egyedül hagyják a széfterem különszobájában, sokunk (legalábbis eme sorok írója biztosan) elgondolkodik azon, hogy vajon miket helyeznénk el ott, miket akarnánk ennyire biztonságban tudni.

Jelen poszt a budapesttrezor.hu azon szolgáltatásáról szól, ami sokunknak hathat az újdonság erejével, s akik voltak annyira jófejek, hogy csoportunk tagjainak egy eléggé kedvezményes ajánlattal készültek – ez a bejegyzés végén lesz olvasható!

img_5235.jpg

Amikor belépsz a belvárosi üzlethelyiség bejáratán, még semmi nem árulkodik arról - pláne avatatlan szemeknek - hogy pár méterrel a lábunk alatt egy olyan széfterem található, mely német csúcstechnikával és alapanyagokkal nem kevesebbet szavatol, minthogy az ott elhelyezett óráitokhoz, értéktárgyakhoz, pénzhez csakis az a személy férhet hozzá, aki megfelelő jogosultsággal bír.

img_5234.jpg

Mikor odakísérnek a biometrikus beléptetőrendszerrel ellátott biztonsági ajtóhoz, mely mögött ott tornyosul a trezorszoba acél bejárata, már szinte várod, hogy mikor bukkan elő egy szmokingos James Bond - de nem fog, mert a cég alkalmazottja, miután segít kivenni a (már elhelyezett) letéti fiókodat, magadra hagy vele – negyed óra alatt úgy helyezed el kedvenc és féltett óráidat, értékeidet, ahogy csak szeretnéd:)

img_5230.jpg

Bankok általában belső szabályzatban tiltják meg, hogy készpénzt tilos trezorukban elhelyezni – szerencsére itt erre is van lehetősége azoknak, akik nem szeretnék bankbetétbe helyezni a pénzüket, de a „dunyha biztonságát” kevésnek érzik otthon. Ígéretet kaptunk arra is, hogy a cég beszerez olyan óradobozokat is, melyeket igény alapján, külön kérésre biztosítanak majd az ügyfelek számára, hogy egy kisebb méretű trezorfiókban akár 20-30 karóra is katonás sorrendben várja majd gazdáját. 

img_5238.jpg

Az MNB engedélyével működő budapesttrezor.hu jól megközelíthető, belvárosi irodájában bárki bérelhet trezort – akár rövidebb időtartamra is érdemes elgondolkodni rajta. Nyaralás, hosszabb külföldi tartózkodás esetén pláne megfontolandó a dolog, az ügyvezetővel folytatott rövid beszélgetés alapján a tapasztalat az, hogy aki kipróbálja a bérlést, az később általában hosszútávra is elköteleződik.

A trezorbérléshez egyébként néhány személyes okmány már elégséges (személyi, lakcímkártya, adókártya – ha van). A trezorfiók méretének kiválasztása és a fizetendő díjak (bérlés havidíja és a széfkulcs kaució) kifizetése után szinte azonnal rendelkezésedre bocsájtanak egy (előzetesen kiválasztott méretű) trezorfiókot, melyhez a hozzáférés munkanapokon 9 és 17 óra között lehetséges, naponta 2 alkalommal. Ilyenkor nagyjából 15-15 perc áll rendelkezésedre – tapasztalat alapján bőven elég szokott lenni. Ja és még fontos információ: minden széfrekesz alapból biztosítva van!

img_5224.jpg

Fontos!

Ahogy fentebb írtam: a budapesttrezor.hu csapata egy elég jó ajánlattal szolgál Facebook csoportunk tagjainak: amennyiben május 26-ig a csoporttagok szerződést kötnek velük, a cég 25% kedvezményt ad azon felhasználóinknak, akik szerződéskötéskor jelzik, hogy élni szeretnének ezzel az ajánlattal - a kedvezmény igénybevételének feltétele meg a kedvenc óramárkátok megemlítése!:)

Amennyiben szeretnétek még jobban megismerkedni a budapesttrezor.hu szolgáltatásaival és ajánlataival, a 2019. május 26-án megrendezésre kerülő Chronomeeting Óravásáron is megtaláljátok majd őket!

A bejegyzés trackback címe:

https://chronomeeting.blog.hu/api/trackback/id/tr6414797814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása