Karóra ajándékba?
2017. április 07. írta: chronomeeting blog

Karóra ajándékba?

Van egy mondás, mely szerint: "a férfiember egyetlen ékszere -a karikagyűrűn kívül- a karórája legyen!". A mobiltelefonok elterjedésével egyre inkább annak kijelzőjén olvastuk le a pontos időt, pár éve még szinte őskövületként, dinoszauruszként tekintettek arra az emberre, akinek a csuklóját karóra díszítette. Ez a trend szerencsére múlni látszik.

Mit tehetünk akkor, ha a kedvesünknek (vagy akár saját magunknak) órát szeretnék vásárolni? Milyen lehetőségeink vannak ilyen esetben?

Először is a legfontosabb tanács: hacsak nem vagyunk 101%-ban biztosak a párunk ízlésében, NE bízzunk a szerencsében, avassuk be őt is a tervbe. Minőségi karórát nem 1-2 évre választ az ember, sok esetben évtizedekig hordja majd a megajándékozott azt.

-Feltúrhatjuk az internetet, webshopok portékái közül szemezgethetünk, majd rendelhetünk, kép, leírás alapján:

Egyedül ezt a módszert nem szoktam javasolni, néha ugyanis hatalmas különbség van egy katalógusfotó és a valóság között. Illetve még van az a nem is túl ritka eset, hogy a megrendelt óra ugyan szép, de a csuklónkon valahogy máshogy áll, mint képzeltük.. Természetesen megrendelésnél és személyes vásárlásnál is jár az elállás joga, ám az ezzel járó hercehurcát nem kívánjuk senkinek!

uglywatch.jpg

-Plázák, óraboltok látogatása: az egyik legjobb módszer arra, hogy valóban olyan karórát válasszunk, amivel garantáltan boldog lehet a megajándékozott (vagy ugye önmagunk). Bemész, körülnézel, fizetsz és mindenki boldog:). Egy hátrányát tudom csak megemlíteni ennek a módszernek: az ember türelme véges, pláne, mikor a 4. üzletből lép ki és még mindig nem tudott dönteni..

shop.jpg

Jelen cikk egy óravásárt és kiállítást hivatott bemutatni, melyen sokféle óramárka képviselteti magát, új és akár használt óraként.

Nem feltétlenül szolgál alternatívaként a fentebb említett módszerek helyett - inkább egy lehetőségként, ahol kulturált körülmények között kézbefoghatsz, megvizsgálhatsz bizonyos karóramárkákat, modelleket, legyen szó luxusmárkákról, pl. Rolex, Panerai, Breitling vagy Omega, IWC Schaffhausen, Longines vagy Tag Heuer - a teljesség igénye nélkül. 

Kiállítás, mert nálunk mutatkozott be tavaly először a nagyközönség előtt az Evolvens Budapest fiatal, ámde roppant tehetséges csapata, akikre méltán lehetünk büszkék, hiszen itthon tervezett és gyártott óráikkal öregbítik hazánk hírnevét. Ismét kint lesznek saját tervezésű és gyártású óráikkal:evolv2.jpgevolv1.jpg

Valamint élőben is megtekinthetőek lesznek Varga Balázs "Phestom" és Hatvani László mesteri zsebóra-konverziói, beépítései, amikor egy régi, akár száz éves zsebórából gyönyörű és karon is hordható órát varázsolnak, íme néhány példa munkáikra:phestom1.jpgzokni.jpg

Rendezvényünk egyben vásár és órabörze is, mert alkalmat adunk arra, hogy kiállítóink használt, minőségi karóráikat élőben megmutathassák érdeklődőinknek. Sokféle márka fogja képviseltetni magát, a fentebb már felsorolt svájciakon kívül olcsóbb modellek, vintage darabok, sőt, japán és orosz óraritkaságok is megvásárolhatóak lesznek.

fair.jpg

Órakiállítás nincsen órás kiegészítők nélkül, így meghívtunk olyan mesterembereket is, akik kézműves óraszíjakat készítenek, például kiállításunkon debütált tavaly a PhenomeNato is, mely nato (katonai jellegű) óraszíj olyan minőséget képvisel, ami még az amúgy roppant erős nemzetközi mezőnyben is bátran megállja a helyét - és legyünk rá büszkék: magyarok készítik.

Rendezvényünkön lehetőség nyílik arra is, hogy a féltve őrzött, esetleg családi örökség karóra-zsebóra értékét díjmentesen felbecsüljék szakértő órások.

Mindenkit sok szerettel várunk az aktuális Chronomeetingre a Hotel Corinthia Valletta dísztermében!

Aktuális rendezvényünkről, a helyszín megközelítéséről bővebb információt ezen linken találhatsz:

http://www.chronomeeting.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://chronomeeting.blog.hu/api/trackback/id/tr3312407333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása